Wednesday, 27 April 2011

Hagymaleves / Onion soup

Valami jóféle, költséghatékony, gyors levesre fűlött a fogam -- elkezdtem szemezni a három fej vöröshagymával a konyhapult környékén... És lett belőlük leves! (Ugyan nem francia, mert fehér bor most éppen nincs készleten idehaza, de ettől még nagyon finom. ;)


Kell hozzá:
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 Alnatura-húsleveskocka
  • víz
+ tálaláshoz reszelt sajt és pirítós/kruton



Így készül:
  • A hagymákat vékonyan felkarikáz, és kevés vajon üvegesre párol.
  • Ekkor hozzáad az apróra kockázott fokhagymát.
  • Sóz, borsoz, szerecsendióz, leveskockáz, majd felönt kb. 1 liter vízzel.
  • 10 percig főz.
  • Tálaláskor a tányér aljára reszelt sajttal megszórt pirítóskockákat tesz; ezekre merődik ki a leves. ;)
Jó étvágyat hozzá! :)





------------------------

It's ALMOST French -- except for the white vine which would have given it that special flavour French onion soup is so famous for -- so, this is just simply onion soup (mind you, one of the best and tastiest ones at that :)


Ingredients:
  • 3 onions
  • 1-2 garlic cloves
  • butter
  • salt
  • ground black pepper
  • ground nutmeg
  • appr. 1 l water
  • 1 bouillon cube
+ for serving: grated cheese & crutons



Preparation:
  • Peel and slice onions.
  • Cook the onions on butter until opaque.
  • Peel and cut cloves of gralic into small pieces.
  • Add garlic, salt, pepper, nutmeg and the bouillon cube.
  • Add water.
  • Cook for about 10 minutes.
  • Place grated cheese on top of crutons in the plates, and serve the soup hot. ;)
Have a very good appetite! :)

No comments:

Post a Comment