Kell hozzá:
- 3 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 Alnatura-húsleveskocka
- víz
Így készül:
- A hagymákat vékonyan felkarikáz, és kevés vajon üvegesre párol.
- Ekkor hozzáad az apróra kockázott fokhagymát.
- Sóz, borsoz, szerecsendióz, leveskockáz, majd felönt kb. 1 liter vízzel.
- 10 percig főz.
- Tálaláskor a tányér aljára reszelt sajttal megszórt pirítóskockákat tesz; ezekre merődik ki a leves. ;)
------------------------
It's ALMOST French -- except for the white vine which would have given it that special flavour French onion soup is so famous for -- so, this is just simply onion soup (mind you, one of the best and tastiest ones at that :)
Ingredients:
- 3 onions
- 1-2 garlic cloves
- butter
- salt
- ground black pepper
- ground nutmeg
- appr. 1 l water
- 1 bouillon cube
Preparation:
- Peel and slice onions.
- Cook the onions on butter until opaque.
- Peel and cut cloves of gralic into small pieces.
- Add garlic, salt, pepper, nutmeg and the bouillon cube.
- Add water.
- Cook for about 10 minutes.
- Place grated cheese on top of crutons in the plates, and serve the soup hot. ;)
No comments:
Post a Comment