Friday, 8 October 2010

Polentás tejbegríz / Corn semolina pudding

A gyönyörű, aranysárga polentás tejbegríz nagyjából ugyanúgy készül, mint a hagyományos búzadarás változat. Mivel azonban az arányok itt kicsit másak, pontos leírását igyekszem adni tegnapelőtti konyhai ügyködésemnek (melynek eredmény jó 3 adagnyi tejbegríz lett).

Kell hozzá:
8 dl tej
2--2,5 dl kukoricadara
2-3 ek méz

Így készül:
A tejet feltesz forrni; mikor már zubogna kifelé a lábosból, belekever a polentát, majd (folyamatos keverés mellett) 10-20 perc alatt kis lángon készre főz. A tűzről lehúzva belekever a méz. Fahéjjal, kakaóval, gyümölccsel, csokireszelékkel, karamellaöntettel stb. tálal.

Jó étvágyat! :)



-------------------

The preparation of corn semolina pudding shows mysterious resemblances to that of the traditional semolina pudding (made with semolina :D). One of the most srtiking differences between them is their colour: corn semolina pudding is golden yellow like the sun in October. :)
Let's see, shall we!

Ingredients (for 3-4 plates):
800ml milk
200--250ml corn grits
2-3 tablespoons of honey

Preparation:
Heat milk. When it starts to boil, add corn grits. Stir constantly and cook for 10--20 minutes (lowest temperature). When ready, pull it off from the stove and add honey. Serve with powdered cocoa or cinnamon, fresh or dried fruits etc.

Have a good appetite. :)

No comments:

Post a Comment