Kell hozzá:
- lazac
- mustár
- vaj
- zöldségek (pl. brokkoli, cukkini, sárgarépa)
- só
Így készül:
- A lazacot megmosom, lecsepegtetem és jól megkenem minden oldalról mustárral.
- Egy órát hűtőbe teszem.
- A sütőt előmelegítem 120°C-ra.
- A mustáros lazacot vajjal kikent tepsibe teszem, majd beteszem a sütőbe.
- Miközben a lazac pirul, megpucolom, megmosom, nagyjából egyforma szeletekre vágom a zöldésgeket.
- Vízgőz fölött félpuhára párolom, majd a párolóból kivéve ízlés szerint sózom.
- A pirult lazaccal tálalom.
- (Belátom, ha nem feltétlenül vonzó, ahogy a fehérje kicsapódott a hal tetején, de finom!! ;)
Váljék mindenki kedves egészségére!
----------------------
I shall not give you measurements because I am sure everyone can estimate the quantity of fish and vegetables that you and your fellow table mates are capable of tucking in :)
Ingredients:
- salmon
- mustard
- butter
- vegetables (e.g., broccoli, courgette, carrots -- whatever you have at home, really)
- salt
Preparation:
- Wash salmon and besmear richly with mustard on both sides.
- Put in the fridge for at least an hour.
- Preheat oven at 120°C.
- Butter an baking sheet and put the salmon on it.
- Put in the oven until light rosy-brown on top.
- In the meantime, peel, wash and chop vegetables to roughly the same size.
- Steam over water until half cooked.
- Add salt according to taste, and serve with the roasted salmon.
- (I am sure some of you might find the precipitated protein on top of my salmon less encouraging, but it's still yummy! ;)
No comments:
Post a Comment