Saturday, 3 August 2013

Spenótos csirke / Chicken with spinach

A maradékból főzés magasiskolája, avagy variácók a zöldséges csirkére... ;)



Kell hozzá:
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 25 dkg csirkehús
  • 1 ek olaj
  • 1 vékony szelet sonka vagy hússzalonna
  • 15-20 dkg spenót
  • 1 ek főzőtejszín, vagy tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • füstölt sajt
  • tészta köretnek (volt még egy kicsi rizstésztám, az került mellé)

Így készül:
  • Serpenyőben olajat hevítek.
  • A vöröshagymát megpucolom és apróra vágom.
  • Olajban pirítom, közben hozzáadom a kis kockára vágott sonkát/szalonnát.
  • A csirkehúst megpucolom, megmosom és felkockázom, vagy csíkba szelem, amelyik szimpatikusabb.
  • Addigsütöm, míg minden oldalán fehér.
  • Hozzáadom a spenótot (ha mirelit, időben kiengedem!).
  • Készre sütöm a húst a spenóttal, hozzáadom a tejet, majd legvégén, a tűzről lehúzva az apróra szelt fokhagymát.
  • Ízlés szerint sózom.
  • Reszelt füstölt sajttal szórva tészta körettel tálalom.


--------------------
A meal based entirely on left-overs..., or another variation on the chicken&vegetables theme. ;)



Ingredients:
  • 1 small onion
  • 250 g chicken breast fillet
  • 1 tbsp olive oi
  • 1 thin slice of ham or bacon
  • 150-200 g spinach
  • 1 tbsp cream, or milk
  • salt
  • 1-2 cloves of garlic
  • smoked cheese
  • pasta (I used rice noodles)

Preparation:
  • Heat oil in a frying pan.
  • Peel and chop onion.
  • Roast it on the oil, and add the chopped ham/bacon.
  • Wash and chop chicken.
  • Roast until white on all sides.
  • Add spinach.
  • Fry ready, add milk.
  • Pull off from stove and add garlic (peeled and chopped!).
  • Add salt.
  • Serve with noodles.



No comments:

Post a Comment