Kell hozzá:
- 1 kis fej vörös hagyma
- 25 dkg csirkehús
- 1 ek olaj
- 1 vékony szelet sonka vagy hússzalonna
- 15-20 dkg spenót
- 1 ek főzőtejszín, vagy tej
- só
- 1-2 gerezd fokhagyma
- füstölt sajt
- tészta köretnek (volt még egy kicsi rizstésztám, az került mellé)
Így készül:
- Serpenyőben olajat hevítek.
- A vöröshagymát megpucolom és apróra vágom.
- Olajban pirítom, közben hozzáadom a kis kockára vágott sonkát/szalonnát.
- A csirkehúst megpucolom, megmosom és felkockázom, vagy csíkba szelem, amelyik szimpatikusabb.
- Addigsütöm, míg minden oldalán fehér.
- Hozzáadom a spenótot (ha mirelit, időben kiengedem!).
- Készre sütöm a húst a spenóttal, hozzáadom a tejet, majd legvégén, a tűzről lehúzva az apróra szelt fokhagymát.
- Ízlés szerint sózom.
- Reszelt füstölt sajttal szórva tészta körettel tálalom.
--------------------
A meal based entirely on left-overs..., or another variation on the chicken&vegetables theme. ;)
Ingredients:
- 1 small onion
- 250 g chicken breast fillet
- 1 tbsp olive oi
- 1 thin slice of ham or bacon
- 150-200 g spinach
- 1 tbsp cream, or milk
- salt
- 1-2 cloves of garlic
- smoked cheese
- pasta (I used rice noodles)
Preparation:
- Heat oil in a frying pan.
- Peel and chop onion.
- Roast it on the oil, and add the chopped ham/bacon.
- Wash and chop chicken.
- Roast until white on all sides.
- Add spinach.
- Fry ready, add milk.
- Pull off from stove and add garlic (peeled and chopped!).
- Add salt.
- Serve with noodles.
No comments:
Post a Comment