Akárhogy is, találtam itt egy nagyon jó receptet: kívül ropogós, belül krémes szeleteket kapunk, finom fahéjaromával. Mi most karamellaöntettel ettük: isteni :)
Kell hozzá:
- 5-6 vastagabb szelet FRISS kenyér
- 2 tojás
- 1 tk őrült fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- vaj/margarin a sütéshez
- karamella-/juharszirup
Így készül:
- A sütőt 175 fokon előmelegít.
- A tojásokat megmos, feltör és elkever a tejjel, cukorral, fahéjjal.
- A kenyérszeleteket addig áztat a löttyben, amíg az összeset magukba nem szívják.
- Ekkor serpenyőben, közepes lángon, bő zsírban mindkét oldalukon világos-aranyos barnára süt a szeleteket.
- Vajazott tepsibe tesz, majd a sütőben ropogós-barnára süt.
- Karamellasziruppal, melegen tálal.
------------------------
French toast is a delicious, sweet start to your day: crisp on the outside, yet soft and creamy on the inside -- with a touch of the flavour of cinnamon. Yummy!!!
And since today is a happy birthday, I thought it a good idea to try out something special and make with a good start. :)
Ingredients for 2 plates:
- 5-6 thicker slices of FRESH bread
- 2 eggs
- 1 pack of vanilla sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- 100-120 ml milk
- butter
- maple/caramel syrup
Preparation:
- Mix eggs, sugar, cinnamon and milk.
- Dip slices of bread until they entirely soak up the eggy moisture.
- Preheat oven at 175 degrees (Celsius).
- Using a frying pan and a rich amount of butter, carefully fry both sides of the slices until light-golden brown.
- Butter a baking sheet and put slices in the oven until they are crispy and brown (not dark brown, especially not black!).
- Serve warm with maple or caramel syrup.
No comments:
Post a Comment