Monday, 3 January 2011

Almás-mazsolás palacsinta / Apple-raisins pancake

A mai reggelim. Csutinak dedikálnám az idei "ez-milyen-durva-már-hogy-20-éves-a-barátságunk!!!" jubileum alkalmából, a hárshegyi napközis táborban töltött nyarak emlékére -- komoly! :)

Magához a palacsintához csak annyit fűznék hozzá, hogy: HŰŰŰ, EZ NAGYON FINOM!!! Ki gondolta volna, hogy ez a homályos gimis emlékeken alapuló ad hoc összedobott recipe ennyire jól sikerül majd?! :D


Kell hozzá:
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 ek barna porcukor
  • 1 édesebb alma (mondjuk gála) (ha kicsik az almák, bátran mehet bele 2 is)
  • 1-2 tk olaj a sütéshez
  • néhány ek olvasztott méz öntetnek

Így készül:
  • A tojást kézi habverővel elkever.
  • Apránként hozzáadogat a tej, a porított barna cukor és az átszitált liszt.
  • Masszívabb palacsintatészta a cél.
  • Mikor ez megvan, az almát megmos, megpucol, és nagy lyukún a tésztaalapba reszel.
  • Hozzáad egy marék mazsolát.
  • Előmelengetett serpenyőben nagyon kevés olajon pár perc alatt mind2 oldalát készre süt.
  • Tálalásig melegen tart.
  • Tálalás: fejenként 3 palacsintát egymásra tesz, amiket fejenként 1 ek olvasztott hársmézzel leönt.

Nagyon jó étvágyat! :)





-------------------------

This happened to be my breakfast for today. I really could not tell whether the outcome would be positive since the recipe is the creative interpretation of random shreds of far-off high school memories... To tell you the truth (but only breafly, in a nut shell): this is actually super yummy!!! :)


Ingredients:
  • 1 egg
  • 6 tbsp flour
  • 1 tbsp brown icing sugar
  • 100 ml milk
  • 1 sweet apple
  • a handful of raisins
  • 1-2 tsp oil (for frying)
  • a few tbsp of melted honey (as "dressing")


Preparation:
  • With an egg-beater beat the egg while constantly adding sieved flour, sugar and milk.
  • Our goal is a more massive pancake-base.
  • When ready, wash and peel the apple and grate it into the dollop.
  • Add a handful of raisins.
  • Preheat a frying pan, fry pancakes for a couple of minutes (until both sudes are golden brown).
  • Serve 3 pancakes per person.
  • Put the pancakes on top of each other and sprinkle each tower with a tbsp of melted honey.

Have a good appetite! :)


No comments:

Post a Comment