Sunday 20 October 2013

Sütőtök sült dióval / Pumpkin with roasted walnuts

Diétázóknak csoda finom, energiával és vitaminnal teli édesség lehet -- vagy egyszerűen egy brutál, de annál finomabb-egészségesebb étek bárkinek, bármikor. ;)

(Mókás, de így képen pont úgy néz ki, mint a székelykáposzta gerslivel; pedig nem az! :D)



Kell hozzá:
  • sütőtök
  • dió

Így készül:
  • Sütőt előmelegítem 150-175°C-ra.
  • A sütőtököt hosszában kettévágom, a magját kanállal kikaparom.
  • Az imigyen előkészített tökfeleket (^^) húsos felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és az előmelegengetett sütőben puhára sütöm.
  • Ha kész a tök, kiteszem hűlni picit.
  • Amíg a tök hűl, seprenyőben kis lángon megpirítok ízlés szerint és adott féltök méretétől függően 4-8 (vagy több) szem diót (törve, felezve-negyedelve).
  • A tök húsát tálba/tányérba teszem, villával pépesítem, majd hozzáadom a pirított diót.


------------------

Yummy, dietary, healthy snack or dinner - or meal at any time of the day when we feel like gnashing our teeth into something soft and crispy at the same time.



Ingredients:
  • pumpkin
  • walnut (crushed, halved/"quartered" :D)

Preparation:
  • Preheat oven at 150-175 degree.
  • Cut pumpkin in two halves.
  • Lay baking tray with baking sheet.
  • Bake pumpkins (fleshy side up) until soft in the inside as well (knife/fork test).
  • Roast walnuts in a pan on low heat until deliciously smelling.
  • Mix roasted walnuts with pumpkin flesh pulped with a fork.

Have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment