(Mókás, de így képen pont úgy néz ki, mint a székelykáposzta gerslivel; pedig nem az! :D)
Kell hozzá:
- sütőtök
- dió
Így készül:
- Sütőt előmelegítem 150-175°C-ra.
- A sütőtököt hosszában kettévágom, a magját kanállal kikaparom.
- Az imigyen előkészített tökfeleket (^^) húsos felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és az előmelegengetett sütőben puhára sütöm.
- Ha kész a tök, kiteszem hűlni picit.
- Amíg a tök hűl, seprenyőben kis lángon megpirítok ízlés szerint és adott féltök méretétől függően 4-8 (vagy több) szem diót (törve, felezve-negyedelve).
- A tök húsát tálba/tányérba teszem, villával pépesítem, majd hozzáadom a pirított diót.
------------------
Yummy, dietary, healthy snack or dinner - or meal at any time of the day when we feel like gnashing our teeth into something soft and crispy at the same time.
Ingredients:
- pumpkin
- walnut (crushed, halved/"quartered" :D)
Preparation:
- Preheat oven at 150-175 degree.
- Cut pumpkin in two halves.
- Lay baking tray with baking sheet.
- Bake pumpkins (fleshy side up) until soft in the inside as well (knife/fork test).
- Roast walnuts in a pan on low heat until deliciously smelling.
- Mix roasted walnuts with pumpkin flesh pulped with a fork.
Have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment