Kell hozzá:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg RAMA
- 3 tojás sárgája
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve (vagy egy negyedé ;)
- 3 tk szárított levendulavirág porítva
- 2 csipet só
Így készül:
- A hozzávalókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom.
- A tésztát fóliába csomagolom és 1-3 órán át hűtőben pihentetem.
- A sütőt előmelegítem 200°C-ra.
- Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtom és kiszaggatom.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütöm.
- Szobahőmérsékletre hűtés után jól zárható fémdobozban tárolom. (Ha nem fogy el előbb :)
--------------------------------------
Since my niece really loves lavender, I thought I might as well try and bake something with lavender in it. Although the taste is less lavendery than I would have assumed, the biscuits are delicious and their consistency is pretty close to the very best of shortbreads. Yumm! :)
Ingredients:
- 300 g flour
- 120 g icing sugar
- 200 g margarine
- 3 egg yolks
- zest of 1/2 lemon
- grated peel of 1/2 lemon
- 3 tsp grated dried lavender flower
- 2 pinches of salt
Preparation:
- Mix ingredients quickly, knead them into a springy, semi-sticky dough.
- Pack the dough in kitchen foil, and let rest for 1-3 hours in the fridge.
- Preheat oven at 200 °C.
- Roll your dough to a thickness of ~3 mm and cut out the biscuits.
- Lay a baking tray with baking sheet, and bake buiscuits for 10-12 minutes.
- When cooled to room temperature, they should be stored in a metal container (lid-on! ;) .
No comments:
Post a Comment