Wednesday, 18 July 2012

Zöldséges csirke / Chicken with vegetables

Tegnapról maradt egy fél csirkemellye itthon, úgyhogy a mai ebédet a következőképpen bonyolítottam: fogtam a csirkét, a répát és a cukkinit, és jól megsütöttem őket ;)

Kellett hozzá:
  • 25 dkg csirkemellfilé (jól letisztogatva, alaposan megmosva)
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1/2 cukkini
  • kókuszolaj
  • 1-2 kk koriander

Így készült:
  • Serpenyőben olajat hevítettem közepes lángon.
  • A tisztított-mosott csirkét kis kockákra vágtam, minimálisan sóztam és odatettem sülni-puhulni.
  • A répát és a cukkinit megmostam, -pucoltam, karikákra szeltem (a cukkinit, ha nagy, felezni, negyedelni érdemes), majd a húshoz adtam.
  • Megszórtam az egészet korianderrel.
  • Készre sütöttem és azonmód magában tálaltam -- opcionálisan barna rizzsel köríthető ;)


-------------------

Diet-program still on. And since I had some fillet left-over from yesterday, I made chicken today, too.


Ingredients:
  • 250 g chicken breast fillet
  • 1 carrot
  • 0.5 zucchini
  • coconut oil
  • salt
  • coriander (cc. 1 tsp)

Preparation:
  • Heat oil in a frying pan at medium heat.
  • Clean and wash fillet, chop it into small squares, add salt, and add meat to oil.
  • Peel and wash carrot and zucchini. Slice vegetables, and add them to the chicken.
  • Add coriander.
  • Fry until ready.
  • Serve warm with optional brown rice. (I ate it in itself: was yummy :)

No comments:

Post a Comment