Egy adaghoz kellett:
- 1 kis csomag fagyasztott natúr kagylóhús
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- kókuszolaj
- jó sok saláta (na jó, lehet ízlés szerint arányítani :D) (és ha többféle saláta is van otthon, annál színesebb lesz, az enyém lila és zöld volt ;)
Így készül:
- Sütőt előmelenget nagy lángon.
- Egy kis tepsit véknyan kizsíroz, és beleegyenget a kiengedett kagylókat.
- Fokhagymagerezdeket kinyomkod és kb. 2 ujjnyi olajjal elkever -- ezzel meglocsol a kagylócskákat.
- Petrezselyemmel megszór, és a sütőbe tesz pirulásig.
- Közben a salátá(ka)t megmos, szeletel és tálba tesz.
- Ha a kagyló kész, hűlni hagy, majd a salátával összekeverve tálal.
Jó étvágyat!
--------------------
Still on diet -- no comment... Unfortunately, I cannot approach the sea food topic with an array of alcoholic beverages, sauces and spicy spices -- but I try to get the best of it in spite of the fact that I have to be conscious about the limits concerning the ingredients I am allowed to use. ;)
Ingredients for 1 person:
- a small pack of deep-frozen mussels á la nature
- 2-3 cloves of garlick
- parsley
- coconut oil
- salads / lettuce (or all of them)
Preparation:
- Pre-heat oven between strong and medium heat.
- Put some oil and the mussels (defrosted) in a small casserole.
- Smash garlick and mix with cc. 2" of oil. Sprinkle mussels with garlicked oil (ha-ha) and parsley.
- Fry until rosy-reddish.
- In the meantime, prepare salad: wash, chop, and put on a plate.
- When the mussels are ready, let them cool at room temperature.
- Add them to the salad and...
...have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment