Friday, 27 July 2012

Diétás kagylósaláta / Dietary mussel salad

Még mindig a hű-de-nagyon diéta jegyében próbálom változatossá varázsolni az étrendemet. Többé-kevésbé azért sikerül, de lássuk be, nem mindig olcsó mulatság. A kagyló sem az, de gondoltam, legalább egyszer az életben kipróbálom -- még ha ilyen sovánka körítéssel is. (Igazándiból valami tejszínes-fehérboros pácos mókára fizettem volna be igazán, de hát azt most ugye nem lehet...) Komoly vigasz viszont, hogy nekem így is nagyon ízlett :)

Egy adaghoz kellett:
  • 1 kis csomag fagyasztott natúr kagylóhús
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • kókuszolaj
  • jó sok saláta (na jó, lehet ízlés szerint arányítani :D) (és ha többféle saláta is van otthon, annál színesebb lesz, az enyém lila és zöld volt ;)

Így készül:
  • Sütőt előmelenget nagy lángon.
  • Egy kis tepsit véknyan kizsíroz, és beleegyenget a kiengedett kagylókat.
  • Fokhagymagerezdeket kinyomkod és kb. 2 ujjnyi olajjal elkever -- ezzel meglocsol a kagylócskákat.
  • Petrezselyemmel megszór, és a sütőbe tesz pirulásig.
  • Közben a salátá(ka)t megmos, szeletel és tálba tesz.
  • Ha a kagyló kész, hűlni hagy, majd a salátával összekeverve tálal.

Jó étvágyat!


--------------------

Still on diet -- no comment... Unfortunately, I cannot approach the sea food topic with an array of alcoholic beverages, sauces and spicy spices -- but I try to get the best of it in spite of the fact that I have to be conscious about the limits concerning the ingredients I am allowed to use. ;)

Ingredients for 1 person:
  • a small pack of deep-frozen mussels á la nature
  • 2-3 cloves of garlick
  • parsley
  • coconut oil
  • salads / lettuce (or all of them)

Preparation:
  • Pre-heat oven between strong and medium heat.
  • Put some oil and the mussels (defrosted) in a small casserole.
  • Smash garlick and mix with cc. 2" of oil. Sprinkle mussels with garlicked oil (ha-ha) and parsley.
  • Fry until rosy-reddish.
  • In the meantime, prepare salad: wash, chop, and put on a plate.
  • When the mussels are ready, let them cool at room temperature.
  • Add them to the salad and...

...have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment