Tuesday, 17 July 2012

Tökmagos-juhsajtos csirkesaláta / Chicken salad with sheep cheese and pumpkin seed

Na persze nem azért megy a nagy diétázás, mert fogyni akarnék :( -- inkább az ellenkezője... De az egészség legyen akkor most az első, és hátha közben láthatóan helyre áll a belső egyensúly is :)

A candida diéta, főleg az első 2-3 hétben elég szigorúnak tűnhet, de nem annyira, hogy ne lehessen pénztárcakímélőre és változatosra kihozni -- most ezen dolgozok nagy erőkkel, szóval remélem, hogy megint rendszeresebben nézek a blogom háza tája felé.

És akkor ennek szellemében lássuk a mai ebédemet!

1 főre kell:
  • 1/4 kg csirkemellfilé
  • 1 marék hántolt tökmag
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 2 ujjnyi juhsajt
  • kókuszzsír (hidegen sajtolt, ha lehet)
  • pici só

Így készül:
  • A csirkemellet letisztít, ha kell. Alaposan megmos, és apró kockákra darabol, picit megsóz.
  • Serpenyőben olajat hevít, majd közepes lángon sütögeti a húst (átsült, de puha verzióra utazunk! -- ehhez segítség lehet, ha félig sütjük, félig pároljuk: negyed-/félujjnyi víz hozzáadásával)
  • Mikor a csirke már majdnem kész (5-10 perc se), hozzáadjuk a tökmagot, és azzal sütjük készre.
  • Közben a paradicsomot megmos és felnegyedel.
  • A juhtúrót kis kockákra vág.
  • Ha elkészült a csirke, a hozzávalókat egy bolban, vagy nagyobb müzlis tálkában összekever, majd jóízűen elfogyaszt. :)
+ Adtam a csirkéhez még az elején egy kis bazsalikomot, ami nélkül egységesebb "összaromát" kaptam volna (de nagyon szeretem ezt a fűszert, és egyáltalán nem bántam meg, hogy itt is használtam ;)

-----------------------------

For health reasons, I am on a diet for the time being -- which is great 'cause now I'm forced to be inventive concerning the types of foods I can serve at my table, what's more, I am going to have loads of material to write in the blog, no excuses! ;)

Ingredients (for 1):
  • 250 g chicken breastfillet
  • 1 handful of hulled pumpkin seed
  • 1-2 inches of sheep cheese
  • 6-8 cherry tomatoes
  • coconut oil
  • salt

Preparation:
  • Clean the breast, wash it, and chop it into small squares. Add little salt.
  • Heat oil in a frying pan (medium heat), add chicken and fry until ready but still soft.
  • Add pumpkin seed and roast for another few minutes together with chicken.
  • Wash tomatoes, cut them into fours.
  • Cut sheep cheese into small squares.
  • Mix ingredients, and tuck in! :)
+ I added a pinch of basile to the chicken at start. I love this spice and do not regret to have added it (yummy! :) although the overall taste would have undeniably been more homogeneous without it.

No comments:

Post a Comment