Tuesday, 10 May 2011

Franciás hagymakrémleves / French style onion cream soup

Mióta rájöttem, hogy lehet nagyon finoman elkészíteni, mostanában gyakran készül hagymaleves a házam táján. :)

Most egy krémesített, franciásított verzió a legújabb favorit. Íme:


Kell hozzá:
  • pici vaj
  • 3 fej vörös hagyma
  • 2-3 ek fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • bors
  • 1 Alnaturás tyúkhúsleveskocka
  • 2-3 ek főzőtejszín
+ reszelt sajt & kruton / pirított zsemlekocka


Így készül:
  • A vörös hagymákat megpucol és vékonyra karikáz.
  • A fokhagymát megpucol, majd kinyom.
  • A vajat megolvaszt, majd beleborít a hagymákat.
  • Sóz és üvegesít.
  • Hozzáad a bort, pár pillanatig párol.
  • Felönt vízzel, borsoz, leveskockáz, és készre főz.
  • Ekkor a hagyma nagy részét némi lével és a tejszínnel krémesre turmixol.
  • A tejszínes lötybit elkever a levessel.
  • Krutonnal és reszelt sajttal tálal. :)




------------------------------------


Would you have thought? I love onion soup!!! So, these days I am into DIY-style research in trying to prepare the best versions. This one is a French style cream soup -- enjoy! :)



Ingredients:
  • margarine
  • 3 brown onions
  • 2 garlic cloves
  • salt
  • 2-3 tbsp white vine
  • ground black pepper
  • 1 l water
  • 1 bouillon cube
  • 2 tbsp cream
+ grated cheese & crutons


Preparation:
  • Peel and thinly slice onions.
  • Peel and mash garlic.
  • Melt butter, and add onions and garlic.
  • Salt, and wait until onions turn opaque.
  • Add white wine, and braise for a few seconds.
  • Add water, pepper and bouillon cube.
  • Cook.
  • Take out the onions and a little soup, and mix them with the cream in a food processor.
  • Mix the creamy onion mixture with the soup.
  • Serve with crutons and grated cheese. :)

No comments:

Post a Comment