Most egy krémesített, franciásított verzió a legújabb favorit. Íme:
Kell hozzá:
- pici vaj
- 3 fej vörös hagyma
- 2-3 ek fehér bor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- só
- bors
- 1 Alnaturás tyúkhúsleveskocka
- 2-3 ek főzőtejszín
Így készül:
- A vörös hagymákat megpucol és vékonyra karikáz.
- A fokhagymát megpucol, majd kinyom.
- A vajat megolvaszt, majd beleborít a hagymákat.
- Sóz és üvegesít.
- Hozzáad a bort, pár pillanatig párol.
- Felönt vízzel, borsoz, leveskockáz, és készre főz.
- Ekkor a hagyma nagy részét némi lével és a tejszínnel krémesre turmixol.
- A tejszínes lötybit elkever a levessel.
- Krutonnal és reszelt sajttal tálal. :)
------------------------------------
Would you have thought? I love onion soup!!! So, these days I am into DIY-style research in trying to prepare the best versions. This one is a French style cream soup -- enjoy! :)
Ingredients:
- margarine
- 3 brown onions
- 2 garlic cloves
- salt
- 2-3 tbsp white vine
- ground black pepper
- 1 l water
- 1 bouillon cube
- 2 tbsp cream
Preparation:
- Peel and thinly slice onions.
- Peel and mash garlic.
- Melt butter, and add onions and garlic.
- Salt, and wait until onions turn opaque.
- Add white wine, and braise for a few seconds.
- Add water, pepper and bouillon cube.
- Cook.
- Take out the onions and a little soup, and mix them with the cream in a food processor.
- Mix the creamy onion mixture with the soup.
- Serve with crutons and grated cheese. :)
No comments:
Post a Comment