Kell hozzá:
- 4-5 közepes szem befőzőparadicsom (pl. lucullus -- isteni az íze, nem is értem, miért ezt dobják az ember lánya után a piacon, nem pedig a szép, mértani gömb forma fólia-kelesztés gyanús példányokat...)
- 2-3 ek paradicsompüré
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1/2-1 kis chili paprika
- 1 ek olaj
- 2 ek kapribogyó
- 3-5 ek fekete olívabogyó magozva, kettészelve
- oregano
- (durum) spaghetti tészta
Így készül:
- A tészát sós vízben (benne 1 ek olajjal, hogy ne álljon össze) al dente megfőzöm.
- Serpenyőben olajat hevítek; megpirítom benne a bucolt és apróra vágott fokhagymát.
- Hozzáadom a lecsumázott, mosott, kis kockákra szelt paradicsomot, az oregánót és a paradicsompürét.
- Miközben sűrűre főzöm, hozzákeverem a kapribogyót és az olívát.
- Tésztára szedem és salátával tálalom.
------------------
A receipt inspired by the one Kiki prepared us in July. :)
Ingredients:
- 5 small-medium(cherry) tomatoes
- 3-5 tbsp mashed tomato
- 2 big cloves of garlic
- 1 small chile pepper
- 1 tbsp olive oil
- 2 tbsp capers
- 3-5 tbsp black olives (cut in halves)
- oregano/basil
- spaghetti
Preparation:
- Prepare the spaghetti al dente (1 tsp salt + 1 tbsp oil into 0.5 l water).
- Heat oil in a frying pan; add chopped garlic and chiles.
- Wash and slice tomatoes, add to the garlic together with mashed tomato, oregano/basil.
- Stir and cook on low heat until denser; add capers and olives.
- Season with salt (if necessary).
Serve with spaghetti and salad.
No comments:
Post a Comment