A fokhagymás-joghurtos mártogatóshoz kell:
- 1 kis pohár joghurt
- 1/2 ek olíva olaj
- 4-5 fokhagyma
- késhegynyi őrült bors
- 1 tk bazsalikom
- 1/3-1/2 ek só
Így készül:
- A joghurtot kikever az olajjal.
- Hozzáad a bors, a só, a bazsalikom és a tört fokhagyma.
- Jól összekever, majd hűtőben állni hagy fél-1-2 órát.
A töltött krumplihoz kell:
- 2-3 nagy szem krumpli
- 3-5 dkg vaj
- só
- késhegynyi bors
- 1 tk majoránna
- sajt
Így készül:
- A krumplikat alaposan megmos.
- 170 fokon, fedeles jénai tálban, hajában puhára párol. (Közben 1-2x megforgat.)
- A krumplikat ketté vág és kibelez; a krumplicsontvázakat (kb. fél cm vastag héjat hagyva) félretesz.
- Tálban összekever a krumplit, a vajat, borsot, sót és majoránnát, majd visszatölt a krumplicsontvázakba.
- A krumplicskákra vastagon sajtot reszel.
- Sütőben felső sütéssel pirosra pirít a sajtot.
- A mártogatóssal tálal.
Jó étvágyat! :)
--------------------------------
Ingredients for garlic-yoghurt dipping:
- 1 cup of yoghurt
- 1/2 tbsp olive oil
- 4-5 cloves of garlic
- a pinch of ground black pepper
- 1 tsp basile
- 1/3-1/2 tsp salt
Preparation:
- Mix yoghurt with olive oil.
- Add salt, basile, pepper and garlic.
- Put into the fridge for 1-2 hours.
Ingredients for stuffed potato:
- 2-3 big potatoes
- 300 g butter / margarine (or more)
- salt
- 1 tsp marjoram
- a pinch of ground black pepper
- 150-200 g cheese
Preparation:
- Rinse and/or wash potatoes thoroughly.
- Take a heatproof bowl with a lid; put clean potatoes (without peeling them!) into bowl. Put them into the oven (170 C°) until they are soft on the inside.
- Cut potatoes into halves.
- Disembowel them (ehh...).
- Mix the "potato-pulp" with butter, salt, pepper, and marjoram.
- Fill the empty potato-shells with the stuffing.
- Cover the tops with grated cheese.
- Grill in the oven until cheese becomes golden-reddish.
- Serve with garlic-yoghurt dipping.
Have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment