Friday 15 March 2013

Zöldséges csirke tönkölypehellyel és kelbimbóval / Chicken with spelt flakes and brussels sprouts

Valami laktató, valami finom, valami változatos... :)

 

Hozzávalók (hozzávetőleges mennyiséggel 1 főre):
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/3 cukkini
  • 3-5 fej kelbimbó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 ek lenmag-, vagy olívaolaj
  • 2 tk koriander
  • 1/2-1 tk só
  • 1 marék tönkölybúzapehely

Így készül:
  • Serpenyőben előmelegít az olaj.
  • A hagymát aprít, majd sóval olajon párol-süt.
  • Közben tisztít, mos, majd kockákra/csíkokra szel a csirkemellyét.
  • A hagymához ad, és keverget, amíg minden irányból fehér nem lesz kívülről.
  • Közben a zöldségeket megpucol-megmos, majd karikákra szel.
  • A zöldségkarikákat a fehér csirkefalatkákhoz ad.
  • Hozzáad a koriander, majd kb. 3 perc után a tönkölypehely.
  • Pirulásig keverget.
  • Magában tálal.

Jó étvágyat hozzá! :)



---------------------

Chicken and vegetables offer an ever-flowing source of inspiration and seemingly endless possibilities of variation. This time I prepared it with brussels sprouts, cucchini, carrots and spelt flakes.




Ingredients (approx. amounts for 1 person):

  • 250 g chicken breast
  • 1 carrot
  • 1/3 cucchini
  • 1/2 onion
  • 4 brussels sprouts
  • 1/5-1/4 cup spelt flake
  • 1 tbsp linseed oil
  • 2 tsp coriander
  • 1 tsp salt


Preparation:

  • Heat oil in a frying pan.
  • Chop onion into tiny bits; put in the oven, add salt.
  • Wash and clean off chicken breast; cut into pieces -- add to onion.
  • Peel and wash vegetables, slice them into ringlets.
  • When chicken is white on all sides, add vegetables and coriander.
  • After 3 minutes, add spelt flakes.
  • Stir until chicken is fried.
  • Serve hot.


Have a good appetite!

No comments:

Post a Comment