Hozzávalók (hozzávetőleges mennyiséggel 1 főre):
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 szál sárgarépa
- 1/3 cukkini
- 3-5 fej kelbimbó
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek lenmag-, vagy olívaolaj
- 2 tk koriander
- 1/2-1 tk só
- 1 marék tönkölybúzapehely
Így készül:
- Serpenyőben előmelegít az olaj.
- A hagymát aprít, majd sóval olajon párol-süt.
- Közben tisztít, mos, majd kockákra/csíkokra szel a csirkemellyét.
- A hagymához ad, és keverget, amíg minden irányból fehér nem lesz kívülről.
- Közben a zöldségeket megpucol-megmos, majd karikákra szel.
- A zöldségkarikákat a fehér csirkefalatkákhoz ad.
- Hozzáad a koriander, majd kb. 3 perc után a tönkölypehely.
- Pirulásig keverget.
- Magában tálal.
Jó étvágyat hozzá! :)
---------------------
Chicken and vegetables offer an ever-flowing source of inspiration and seemingly endless possibilities of variation. This time I prepared it with brussels sprouts, cucchini, carrots and spelt flakes.
Ingredients (approx. amounts for 1 person):
- 250 g chicken breast
- 1 carrot
- 1/3 cucchini
- 1/2 onion
- 4 brussels sprouts
- 1/5-1/4 cup spelt flake
- 1 tbsp linseed oil
- 2 tsp coriander
- 1 tsp salt
Preparation:
- Heat oil in a frying pan.
- Chop onion into tiny bits; put in the oven, add salt.
- Wash and clean off chicken breast; cut into pieces -- add to onion.
- Peel and wash vegetables, slice them into ringlets.
- When chicken is white on all sides, add vegetables and coriander.
- After 3 minutes, add spelt flakes.
- Stir until chicken is fried.
- Serve hot.
Have a good appetite!
No comments:
Post a Comment