Friday 15 March 2013

Tönkölypelyhes reggeli másképp / Spelt flake for breakfast: new version

Az úgy volt, hogy reggel nagyon éhes voltam, de nem akartam megint juhtúrós rántottát enni -- na nem azért, mert nem finom :D , hanem mert kreatívkodni vágytam.

Úgyhogy lett belőle zabkásás omlett, vagy nem is tudom, minek nevezzelek -- beszéljen magáért a kész étel és a kép. ;)



Kell hozzá:
  • 1/2 pohár tönkölybúza pehely
  • 1 pohár víz
  • 1 tojás
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 félcentis karika cukkini
  • 1 lehelet vékony szelet fekete erdei sonka
  • 1 tk lenmagolaj
  • 1 ek tökmag
  • pici reszelt mozzarella a tetejére

Így készül:
  • A vizet felforral, majd hozzáad a pehely -- kását készít, amit ha kész, tűzről lehúz és félretesz.
  • A tojást a juhtúróval simára kever.
  • Hozzáad a felkockázott sonka és cukkini; végül a tökmag.
  • A tojásos keveréket a zabkásához kever.
  • Olajat előmelenget egy serpenyőben, majd a tojásos zabkását addig keverget benne, amíg itt-ott pirulni nem kezd az étek.
  • Tányérra tesz és mozzarellával hint.
  • Nagy bögre teával kiváló reggeli! :)


-------------------------------

For breakfast this morning... :)



Ingredients
  • 1/2 cup spelt flakes
  • 1 cup water
  • 1 egg
  • 100 g sheep quark
  • 3 slices of cucchini
  • 1 thin slice of ham
  • 1 tbsp linseed oil
  • 1 tbsp pumpkin seed
  • grated mozzarella cheese (topping)

Preparation:
  • Boil water, and add spelt flake -- prepare porridge, then put it aside.
  • Beat egg with quark until creamy.
  • Add ham (chopped into bits), cucchini (sliced into bits), and pumpkin seed.
  • Mix eggy mixture with porridge.
  • Preheat oil in a frying pan, and fry mixture until rosy.
  • Serve with grated mozzarella and a hot cup of tea! :)

Have a good appetite!

No comments:

Post a Comment