Úgyhogy lett belőle zabkásás omlett, vagy nem is tudom, minek nevezzelek -- beszéljen magáért a kész étel és a kép. ;)
Kell hozzá:
- 1/2 pohár tönkölybúza pehely
- 1 pohár víz
- 1 tojás
- 10 dkg juhtúró
- 3 félcentis karika cukkini
- 1 lehelet vékony szelet fekete erdei sonka
- 1 tk lenmagolaj
- 1 ek tökmag
- pici reszelt mozzarella a tetejére
Így készül:
- A vizet felforral, majd hozzáad a pehely -- kását készít, amit ha kész, tűzről lehúz és félretesz.
- A tojást a juhtúróval simára kever.
- Hozzáad a felkockázott sonka és cukkini; végül a tökmag.
- A tojásos keveréket a zabkásához kever.
- Olajat előmelenget egy serpenyőben, majd a tojásos zabkását addig keverget benne, amíg itt-ott pirulni nem kezd az étek.
- Tányérra tesz és mozzarellával hint.
- Nagy bögre teával kiváló reggeli! :)
-------------------------------
For breakfast this morning... :)
Ingredients
- 1/2 cup spelt flakes
- 1 cup water
- 1 egg
- 100 g sheep quark
- 3 slices of cucchini
- 1 thin slice of ham
- 1 tbsp linseed oil
- 1 tbsp pumpkin seed
- grated mozzarella cheese (topping)
Preparation:
- Boil water, and add spelt flake -- prepare porridge, then put it aside.
- Beat egg with quark until creamy.
- Add ham (chopped into bits), cucchini (sliced into bits), and pumpkin seed.
- Mix eggy mixture with porridge.
- Preheat oil in a frying pan, and fry mixture until rosy.
- Serve with grated mozzarella and a hot cup of tea! :)
Have a good appetite!
No comments:
Post a Comment