Saturday 23 March 2013

Tejszínes-padlizsános csirke / Chicken with eggplant and doulbe cream

Könnyű hétvégi diétás ebédem. :)


Kell hozzá:
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 1/2 padlizsán
  • 2 ek kókuszolaj
  • tejszín
  • 2 marék fodros kocka (ma kipróbáltam a spenótos tönkölytésztát -- isteni!! ;)
  • víz

Így készül:
  • Serpenyőben olajat hevítek.
  • A hagymákat pucolom, kockázom, majd közepes lángon pici sóval párolva pirítom.
  • Közben a csirkét megmosom, ha kell pucolom és csíkokra szelem.
  • A csíkokat a hagymás olajon fehéredésig sütöm.
  • Közben a padlizsánt megmosom és csíkokra szelem.
  • A csirkéhez adom, és nagyobb lángon jól összesütöm őket.
  • Ha már pirulnak a csirkecsíkok, félujjnyi-ujjnyi tejszínt adok hozzá és addig sütöm, amíg a tejszín egészen össze nem ér a hozzávalókkal, de még cuppogós marad az összhatás. :D
  • Csipet sóval vizet forralok, és kifőzöm a tésztát.

Jó étvágyat! :)


--------------------

My lunch today: diety, light and yummy!



Ingredients:
  • 1/2 onion
  • 2-3 cloves of garlic
  • 250 g chicken breast fillet
  • 1/2 eggplant
  • 2 tbsp coconut oil
  • salt
  • doulbe cream
  • 2 handfuls of pasta (I tried spelt pasta with spinach in it -- yummy!! ;)
  • water & salt for the pasta

Preparation:
  • Heat oil in a frying pan.
  • Peel and chop onion and garlic; add a little salt and fry.
  • Wash and clean chicken, cut into thinner slices.
  • Fry until white on all sides.
  • Wash eggplant, and cut into thin slices -- add to chicken.
  • Fry.
  • When chicken is light brown, add a few spoonfuls of double cream, so that it would be half soaked in it.
  • Fry a few minutes more, stir constantly.
  • Boil water with salt, and prepare pasta.
  • Serve chicken with pasta.

Have a good appetite! :)


No comments:

Post a Comment