Saturday 23 March 2013

Mediterrán melegszendvics másképp / Mediterranean toast in a different way

Ez még egy múlt hétvégi reggelim -- az ISTENI kategóriába bármikor benevezhető, eccerűen naccerű és finom és egekegek, de jóóó!!



Kell hozzá:
  • 1-2 ek lenmagolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 3 szelet purpur kenyér (diós teljes kiőrlésű -- biztos vagyok benne, hogy bármilyen finom rozskenyérrel is műkszik úgy amúgy ;)
  • 3 hajszál vékony szelet fekete erdei sonka
  • 6 szelet kígyó uborka
  • rukkola
  • pici juhsajt

Így készül:
  • Serpenyőben olajat hevítek, benne megpirítom a felkockázott fokhagymát.
  • Ebbe mehet a bazsalikom, amit csak pár másodpercig kevergetek az olajban, majd rögtön beleforgatom a kenyérszeleteket és mindkét oldalukon pirosra sütöm őket.
  • Közben a sütőt 100 fokon felső sütéssel előmelengetem.
  • A pirult kenyérszeletekre sonkát rakok, rá az uborkát, erre rukkolát, majd némi juhsajt-morzsát.
  • Sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat hozzá! :)


-----------------------
I just cannot find the words to describe how INCREDIBLY DELICIOUS these sandwiches are!!! I sort of melted with pleasure while munching them -- I believe it could be a hit at parties or any events where we wish to make others happy by appealing to their food-related senses. ;)



Ingredients:
  • 1-2 tbsp linseed oil
  • 1 clove of garlic
  • 1 tsp basile
  • 3 slices of whole grain rye bread (I used one with walnut in it -- it is super delicious!)
  • 3 slices of membrane thin ham
  • 6 slices of cucumber
  • ruccola
  • sheep cheese

Preparation:
  • Heat oil in a frying pan, add chopped garlic.
  • Add basile, and immediately add the slices of bread (dip both sides in the garlic-basile oil richly), and roast on both sides until reddish.
  • Preheat oven at 100 C°.
  • On top of each toast put: ham, 2 slices of cucumber, ruccola and sheep cheese crumbs.
  • Fry in the oven until cheese is rosy.

Have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment