Kell hozzá:
- 1-2 ek lenmagolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 3 szelet purpur kenyér (diós teljes kiőrlésű -- biztos vagyok benne, hogy bármilyen finom rozskenyérrel is műkszik úgy amúgy ;)
- 3 hajszál vékony szelet fekete erdei sonka
- 6 szelet kígyó uborka
- rukkola
- pici juhsajt
Így készül:
- Serpenyőben olajat hevítek, benne megpirítom a felkockázott fokhagymát.
- Ebbe mehet a bazsalikom, amit csak pár másodpercig kevergetek az olajban, majd rögtön beleforgatom a kenyérszeleteket és mindkét oldalukon pirosra sütöm őket.
- Közben a sütőt 100 fokon felső sütéssel előmelengetem.
- A pirult kenyérszeletekre sonkát rakok, rá az uborkát, erre rukkolát, majd némi juhsajt-morzsát.
- Sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat hozzá! :)
-----------------------
I just cannot find the words to describe how INCREDIBLY DELICIOUS these sandwiches are!!! I sort of melted with pleasure while munching them -- I believe it could be a hit at parties or any events where we wish to make others happy by appealing to their food-related senses. ;)
Ingredients:
- 1-2 tbsp linseed oil
- 1 clove of garlic
- 1 tsp basile
- 3 slices of whole grain rye bread (I used one with walnut in it -- it is super delicious!)
- 3 slices of membrane thin ham
- 6 slices of cucumber
- ruccola
- sheep cheese
Preparation:
- Heat oil in a frying pan, add chopped garlic.
- Add basile, and immediately add the slices of bread (dip both sides in the garlic-basile oil richly), and roast on both sides until reddish.
- Preheat oven at 100 C°.
- On top of each toast put: ham, 2 slices of cucumber, ruccola and sheep cheese crumbs.
- Fry in the oven until cheese is rosy.
Have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment