A receptet egy-az-egyben LilaFüge blogjáról vettem át (aki szintén változtatás nélkül vette át :) -- ezer hála és köszönet érte!
Kell hozzá:
- 2 ek meleg víz
- 1 ek instant kávé
- 19 dkg liszt
- 9 dkg étkakaópor
- 1-1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 18 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1 tk bourbon vanília
- 40 dkg hagyományos Toblerone csoki
Így készül:
- Lisztet, kakaót, sütöport, sót összekever.
- Kávét a vízzel elegyít.
- Sütőt előmelenget 165 C fokra.
- Vajat habosra ver, majd kanalanként hozzáadva a cukrot tovább ver, majd egyenként hozzáadva a tojásokat krémesre ver.
- Vajas masszához ad a kávét, a bourbont és a tejfölt.
- Alacsony fordulatszámon hozzákever a lisztes keverék.
- 20 dkg Tobleronét apróra vág és a tésztához ad.
- Vajazott-lisztezett kapcsos tortaformába simít, majd 60 percre sütőbe tesz.
- Ha kész (tűpróba!), rácson, nyitott sütőajtónál 10 percig hűt, majd kapcsos szélt levesz.
- Közben darabokra szel a maradék 20 dkg Tobleronét, amit a torta tetejére szór-egyenget -- ez szépen ráolvad majd. :)
- Ha teljesen kihűlt, tányérra tesz és szeletel. :)
----------------------
Birthdays abound this time of the year (too) -- so, I tried out something special for a change. ;)
Ingredients:
- 2 tbsp warm water
- 1 tbsp instant coffee
- 190 g flour
- 90 g sour cocoa powder
- 1-1/2 tsp self-raising flour
- salt
- 180 g butter
- 300 g sugar
- 3 eggs
- 1,5 dl sour cream
- 1 tsp bourbon vanilla sugar
- 400 g classic Toblerone chocolate
Preparation:
- Mix flour, cocoa powder, self-raising flour, and salt.
- Mix instant coffee with water.
- Preheat oven at 165 C degrees.
- Beat butter until fluffy, then add (spoon-by-spoon) sugar, then add eggs (one-by-one), and beat until creamy.
- Add coffee, bourbon vanilla and sour cream.
- Add the flour-mixture.
- Chop 200 g Toblerone into pieces, and add to the dough.
- Grease springform pan with butter and coat with flour.
- Put dough into springform pan, and bake in the oven for 60 minutes.
- When ready, cool in the oven (ovendoor open, springform pan on grate) for 10 minutes.
- Chop the other 200 g Toblerone, and top the cake with it (it will melt! yummm...!! :)
- Cool at room temperature, slice, and...
Enjoy! :)
No comments:
Post a Comment