Friday 15 March 2013

Toblerone torta / Toblerone cake

A Toblerone tortáról végül nem készült kép... ez sok jóságot elárul!! ;)
A receptet egy-az-egyben LilaFüge blogjáról vettem át (aki szintén változtatás nélkül vette át :) -- ezer hála és köszönet érte!

Kell hozzá:
  • 2 ek meleg víz
  • 1 ek instant kávé
  • 19 dkg liszt
  • 9 dkg étkakaópor
  • 1-1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 18 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tk bourbon vanília
  • 40 dkg hagyományos Toblerone csoki

Így készül:
  • Lisztet, kakaót, sütöport, sót összekever.
  • Kávét a vízzel elegyít.
  • Sütőt előmelenget 165 C fokra.
  • Vajat habosra ver, majd kanalanként hozzáadva a cukrot tovább ver, majd egyenként hozzáadva a tojásokat krémesre ver.
  • Vajas masszához ad a kávét, a bourbont és a tejfölt.
  • Alacsony fordulatszámon hozzákever a lisztes keverék.
  • 20 dkg Tobleronét apróra vág és a tésztához ad.
  • Vajazott-lisztezett kapcsos tortaformába simít, majd 60 percre sütőbe tesz.
  • Ha kész (tűpróba!), rácson, nyitott sütőajtónál 10 percig hűt, majd kapcsos szélt levesz.
  • Közben darabokra szel a maradék 20 dkg Tobleronét, amit a torta tetejére szór-egyenget -- ez szépen ráolvad majd. :)
  • Ha teljesen kihűlt, tányérra tesz és szeletel. :)


----------------------

Birthdays abound this time of the year (too) -- so, I tried out something special for a change. ;)


Ingredients:
  • 2 tbsp warm water
  • 1 tbsp instant coffee
  • 190 g flour
  • 90 g sour cocoa powder
  • 1-1/2 tsp self-raising flour
  • salt
  • 180 g butter
  • 300 g sugar
  • 3 eggs
  • 1,5 dl sour cream
  • 1 tsp bourbon vanilla sugar
  • 400 g classic Toblerone chocolate

Preparation:
  • Mix flour, cocoa powder, self-raising flour, and salt.
  • Mix instant coffee with water.
  • Preheat oven at 165 C degrees.
  • Beat butter until fluffy, then add (spoon-by-spoon) sugar, then add eggs (one-by-one), and beat until creamy.
  • Add coffee, bourbon vanilla and sour cream.
  • Add the flour-mixture.
  • Chop 200 g Toblerone into pieces, and add to the dough.
  • Grease springform pan with butter and coat with flour.
  • Put dough into springform pan, and bake in the oven for 60 minutes.
  • When ready, cool in the oven (ovendoor open, springform pan on grate) for 10 minutes.
  • Chop the other 200 g Toblerone, and top the cake with it (it will melt! yummm...!! :)
  • Cool at room temperature, slice, and...

Enjoy! :)

No comments:

Post a Comment