Nyilván nem tejszínnel kéne csinálni a palacsintát, de reggel megint a mi-van-itthon-reggelinek-való dilemmába estem, és úgy döntöttem, túl nyüssz vagyok ahhoz, hogy elmenjek a sarki boltig meg vissza tejért. :P
Szóval nagyzoltam. De megérte! :D Azzal nyugtatom magam, hogy előbb-utóbb úgy is fel kell használni az itthoni készleteket, hiszen azért spájzolok be, hogy legyen. Tehát valahogy így került össze az improvizált palacsintában a tejszín, a hagelslag, a banán meg a kókuszreszelék (amit ilyen kis mennyiségben még elviselek, és végül nagyon jó ízt adott a kombónak). Nyamm... :)

Kell hozzá:
Szóval nagyzoltam. De megérte! :D Azzal nyugtatom magam, hogy előbb-utóbb úgy is fel kell használni az itthoni készleteket, hiszen azért spájzolok be, hogy legyen. Tehát valahogy így került össze az improvizált palacsintában a tejszín, a hagelslag, a banán meg a kókuszreszelék (amit ilyen kis mennyiségben még elviselek, és végül nagyon jó ízt adott a kombónak). Nyamm... :)
Kell hozzá:
- 1 tojás
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek mazsola
- 1 banán
- 3 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 3/4 ek porcukor (barna)
- hagelslag VAGY csokireszelék
Így készül:
- A tojást elhabar.
- Apránként hozzáad a cukor, a tejszín, az átszitált liszt és a kókuszreszelék, hogy sűrűbb palacsintatészta legyen az eredmény.
- Villával pépesre nyomkod egy banánt, és azt is hozzáad. Igyekszik minél simábbra keverni.
- Végül mehet bele a mazsola.
- Serpenyőt diónyi olajjal előmelenget.
- A vastag szelet palacsintákat mindkét oldalukon pár perc alatt nagy lángon aranybarnára süt. (Közben palacsintadobálással szórakoztatja magát. :D)
- A 3 (max. 4) palacsintát egymásra tesz, a palacsinták közé bőven szór De Ruijter-féle hagelslagot (amit egy nagyon kedves barátosnémtól kaptam szilveszterkor! igazi néderlandus csokidarát -- persze megteszi a hazai csokireszelék is, de azért ez nem semmi! :)
- A tetejét is megszór hagelslaggal, majd jóvétvággyal befal! ;)
-----------------------
Ingredients:
- 100ml cream
- 1 egg
- 3/4 tbsp icing sugar (brown)
- 3 tbsp flour
- 2 tbsp grated coconut
- 1 banana
- 2 tbsp raisins
- hagelslag OR grated chocolate
Preparation:
- Whip the egg.
- Gradually add flour, cream, sugar and grated coconut -- you have to get a dense pancake-base.
- Peel the banana and mash it with a fork. Add banana to the dollop.
- Add raisins.
- Preheat a frying pan with a tbsp of olive oil.
- Fry 3-4 pancakes until golden brown on both sides. (You might amuse yourself with tossing them in the meantime -- it's fun! :D)
- Pile pancakes on top of each other. In between the "layers", put hagelslag (it will melt thus and stick the pancakes a little bit together -- yummy :)
- Put hagelslag on top as well.
No comments:
Post a Comment