Friday, 7 January 2011

Banános-kókuszos palacsinta / Banana-coconuts pancake

Nyilván nem tejszínnel kéne csinálni a palacsintát, de reggel megint a mi-van-itthon-reggelinek-való dilemmába estem, és úgy döntöttem, túl nyüssz vagyok ahhoz, hogy elmenjek a sarki boltig meg vissza tejért. :P
Szóval nagyzoltam. De megérte! :D Azzal nyugtatom magam, hogy előbb-utóbb úgy is fel kell használni az itthoni készleteket, hiszen azért spájzolok be, hogy legyen. Tehát valahogy így került össze az improvizált palacsintában a tejszín, a hagelslag, a banán meg a kókuszreszelék (amit ilyen kis mennyiségben még elviselek, és végül nagyon jó ízt adott a kombónak). Nyamm... :)


Kell hozzá:
  • 1 tojás
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek mazsola
  • 1 banán
  • 3 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3/4 ek porcukor (barna)
  • hagelslag VAGY csokireszelék


Így készül:
  • A tojást elhabar.
  • Apránként hozzáad a cukor, a tejszín, az átszitált liszt és a kókuszreszelék, hogy sűrűbb palacsintatészta legyen az eredmény.
  • Villával pépesre nyomkod egy banánt, és azt is hozzáad. Igyekszik minél simábbra keverni.
  • Végül mehet bele a mazsola.
  • Serpenyőt diónyi olajjal előmelenget.
  • A vastag szelet palacsintákat mindkét oldalukon pár perc alatt nagy lángon aranybarnára süt. (Közben palacsintadobálással szórakoztatja magát. :D)
  • A 3 (max. 4) palacsintát egymásra tesz, a palacsinták közé bőven szór De Ruijter-féle hagelslagot (amit egy nagyon kedves barátosnémtól kaptam szilveszterkor! igazi néderlandus csokidarát -- persze megteszi a hazai csokireszelék is, de azért ez nem semmi! :)
  • A tetejét is megszór hagelslaggal, majd jóvétvággyal befal! ;)


-----------------------

Ingredients:
  • 100ml cream
  • 1 egg
  • 3/4 tbsp icing sugar (brown)
  • 3 tbsp flour
  • 2 tbsp grated coconut
  • 1 banana
  • 2 tbsp raisins
  • hagelslag OR grated chocolate

Preparation:
  • Whip the egg.
  • Gradually add flour, cream, sugar and grated coconut -- you have to get a dense pancake-base.
  • Peel the banana and mash it with a fork. Add banana to the dollop.
  • Add raisins.
  • Preheat a frying pan with a tbsp of olive oil.
  • Fry 3-4 pancakes until golden brown on both sides. (You might amuse yourself with tossing them in the meantime -- it's fun! :D)
  • Pile pancakes on top of each other. In between the "layers", put hagelslag (it will melt thus and stick the pancakes a little bit together -- yummy :)
  • Put hagelslag on top as well.

Have a goooood appetite! :)




No comments:

Post a Comment